top of page

ZAKELIJK INTERNET

Zakelijk Internet

Toegang tot Internet is niet meer weg te denken in de huidige bedrijfsvoering, waarbij beveiliging en beschikbaarheid cruciaal zijn. Invamo levert de Internetdiensten via internet serviceprovider Pocos. Dat betekent betrouwbare toegang tot Internet en met de mogelijkheid extra beveiliging af te nemen. Internet kan op uw locatie(s) geleverd worden met zowel xDSL verbindingen, glasvezel- en straalverbindingen waardoor een schaalbare, flexibele, betrouwbare en toekomstvaste oplossing ontstaat. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van verbindingen van alle grote leveranciers.

 

xDSL  

Invamo Bedrijfscommunicatie levert DSL-diensten via de netwerken van KPN en Tele2. Er zijn meerdere varianten van DSL, vandaar de naam xDSL.

 

Glasvezel

Glasvezel wordt geleverd via verschillende netwerken, waaronder KPN, Eurofiber, Tele2 en Ziggo. Naast deze landelijk opererende netwerken levert Invamo haar diensten via circa 50 lokale glasvezelinitiatieven.

 

Straalverbinding

Een straalverbinding is tegenwoordig een zeer serieus alternatief voor glasvezelverbindingen op plaatsen waar de aanleg vele duizenden euro's kost. Straalverbindingen kennen standaard een hogere SLA dan de meeste glasvezelverbindingen en kunnen prima ingezet worden indien er een zichtverbinding te realiseren is. Daarnaast kunnen straalverbindingen ingezet worden voor het creëren van een tijdelijke verbinding, indien bijvoorbeeld, de levering van glasvezel vertraagd is door vergunningen of andere calamiteiten. Met een straalverbinding kan ook kosteneffectief een hogere bandbreedte geleverd worden. Voor de levering van een straalverbinding wordt altijd een line-of-sight onderzoek uitgevoerd. Hierbij wordt gekeken of er een zichtverbinding te realiseren is met de aan te sluiten locatie.

 

4G fallback

Altijd online zijn is belangrijk voor de continuïteit van een organisatie. Via KPN, Eurofiber, Tele2 en Ziggo levert Invamo Bedrijfscommunicatie hoogwaardige business fiberverbindingen om continuïteitsproblemen tot het minimum te beperken. Echter zit een ongeluk, zoals een kabelbreuk, in een klein hoekje. Daarom biedt Invamo, naast uw business fiberverbinding als hoofdverbinding, de mogelijkheid om uptime van een organisatie te vergroten. Hiervoor biedt Invamo een secundaire verbinding aan op basis van 4G-technologie, die automatisch wordt ingezet als uw hoofdverbinding door een storing tijdelijk niet werkt.

 

IP-VPN

Indien uw bedrijf meerdere locaties heeft, is er vaak behoefte aan communicatie tussen deze locaties. Eventuele verbindingen tussen de locaties dienen zoveel mogelijk universeel toepasbaar te zijn, dat wil zeggen dat ze niet specifiek voor één toepassing ingericht hoeven te worden. Deze communicatie dient uiteraard voldoende beveiligd te zijn tegen misbruik van buitenaf, en een goede prijs-kwaliteitverhouding te hebben. Eenvoud in beheer van deze verbindingen is belangrijk omdat dit niet behoort tot uw kernactiviteiten.

 

Invamo Bedrijfscommunicatie kan hieraan invulling geven middels haar IP-VPN dienst. De IP-VPN dienst realiseert een op IP-technologie gebaseerd communicatienetwerk tussen meerdere vestigingen (bijv. hoofdkantoor en decentrale vestigingen), gebaseerd op Virtual Private Network (VPN) verbindingen.

 

Vrijwel alle applicaties zijn geschikt om over IP met elkaar te communiceren, en door het toepassen van VPN is de beveiliging gegarandeerd. Een IP-VPN netwerk is een privé-netwerk voor uw organisatie. De IP-VPN kan gebruik maken van zowel xDSL als glasvezelverbindingen, waardoor een schaalbaar, flexibel, betrouwbaar en toekomstvast netwerk ontstaat. Er kan gebruik gemaakt worden van verbindingen van diverse grote leveranciers. Deze verbindingen worden door Invamo gecontracteerd en beheerd.

 

De IP-VPN dienst levert u een uitstekende oplossing voor uw spraak- (over IP) en datacommunicatie-vraagstukken voor vestigingen in de Benelux. Binnen het netwerkmodel van onze partner Pocos, bent u verzekerd van de beste prijs-prestatieverhouding met maximale flexibiliteit en functionaliteit. De oplossing wordt specifiek op uw situatie afgesteld. De IP-VPN oplossing wordt eventueel geleverd met managed routers, een managed firewall en een verbinding met het internet. Deze zijn op uw wensen af te stemmen qua functionaliteit, serviceniveaus, responsetijden, reparatietijden en beschikbaarheid.

Het is ook mogelijk om een LAN-to-LAN-verbinding van een buitenlandse vestiging via IPsec te koppelen aan het IP-VPN in Nederland. Er kan ook een server in het IP-VPN worden geplaatst, mits deze in een datacenter wordt geplaatst waar Pocos zich ook bevindt (colocation, dedicated of private virtual servers). Hiermee is betrouwbaarheid en effectief gebruik van de lijnen gegarandeerd.

bottom of page